top of page

Åbybadet 

Åbybadet ligger i Mölndal och har en 25 m bassäng med vattenrutschkana och en undervisningsbassäng. Det finns också bastu, sporthall och gym. 

Bassäng

Simlärans undervisning är i en 25 m lång bassäng som del i en 50 m bassäng med ett djup på 1,2-1,8 m djup. Vattnets temperatur är 28 grader. 

Inträde 

På Åbybadet betalar alla kursdeltagare eget inträde till simhallen. 

Inträdet kostar 55 kr för barn och 70 kr för vuxna elever. Föräldrar kan köpa ett föräldrakort för 40 kr men betalar efter det inget inträde. 

Schema sommaren 2024

Intensivkurser vecka 29 och 30 

 

Doppingen 11-11.30

Grodan 11.30-12.00 

Sälen 12.00-12.30  

Privatlektioner och kompis/syskonsim vecka 29-30

Måndagar 12.30-17.00

Tisdagar 12.30-17.00

Onsdagar 12.30-17.00

Torsdagar 12.30-17.00

Fredagar 12.30-17.00

IMG_6642.JPG

Idrottsvägen 9,

431 62 Mölndal

Rutiner på badet

Kursdeltagarna ska ha med sig egna hänglås till skåpen i omklädningsrummen. För att komma in på er kurstid löses ett armband in i receptionen vid första besöket. Du betalar en deposition som återfås vid terminens/periodens slut då bandet lämnas tillbaka. Bandet ska tas med vid varje tillfälle för att ”blippa” in dig vid grind och omklädningsrum. Kom gärna i god tid vid första tillfället eftersom det kan vara kö. Kortet/bandet är personligt och gäller endast för kursdeltagare för den bestämda kurstiden.  

 

Alla kursdeltagare ska gå på toa och duscha hela kroppen och håret med tvål och schampo före lektionen. ​

Det ingår i kursavgiften att som vuxen följa med in i simhallen vid första och sista lektion varje termin, då ska ni vara ombytta till träningskläder eller badkläder. 

Efter första lektionen hämtar simläraren upp eleven vid dörren mellan duscharna och simhallen. Här möts vi igen vid lektionens slut för upphämtning. Det är viktigt att ni väntar innanför dörrarna och inte går in i simhallen förren simlärare hämtar. Det är heller inte tillåtet att släppa in kursdeltagare själva i simhallen före simlärare har hämtat vid dörren. Var i god tid tillbaka för upphämtningen. 

Regler på badet

  • Alla kursdeltagare ska gå på toa och duscha hela kroppen och håret med tvål och schampo före lektionen. 

  • Inga underkläder får bäras i vattnet, endast badkläder är tillåtet i bassänger, dvs: baddräkt, badbyxa, badshorts, bikini eller burkini (ej bomull). 

  • Det ingår i kursavgiften att följa med in i simhallen den första och sista lektionen varje termin, då ska ni vara ombytta till träningskläder eller badkläder.

  • Tänk på att tuggummi/godis/snacksr inte får tuggas/ätas i omklädningsrum eller simhall.

  • Mobilförbud råder inne i simhallen, i omklädningsrum och duschar. ​

  • Under lektionstiden kan den som lämnar/hämtar en kursdeltagare inte lämna anläggningen.​​

bottom of page