top of page

Hedens by, Hönö

Hedens by ligger på Hönö i Göteborgs norra skärgård. Där finns det en undervisningsbassäng.  

Bassäng

Simlärans undervisning är i en 12x6 m lång bassäng med ett djup på 1,2-1,5 m. Vattnets temperatur är 32-34 grader. 

Inträde 

På Hedens by betalar ni inget inträde.

Schema vårterminen 2024

Simskola i liten grupp start vecka 12 och 14

 

Grodan fredagar 16.00-16.30

Sälen fredagar 16.30-17.00

Baddaren fredagar 17.00-17.30

Sälen fredagar 17.30-18.00

Bassäng_edited.jpg

Strandvägen 35,

475 40 Hönö

TD.png

Rutiner på badet

Hönö är en ö i Göteborgs norra skärgård och är tillgängligt från Göteborg med färja från Lilla Varholmen. Hönö nås också med bro från Fotö, Öckerö och Hälsö eller med färja från närliggande öar i skärgården. På Hönö kan man köra bil. 

För att komma in på er kurstid finns instruktioner i informationsmejl som skickas ut strax före kursstart. Omklädningsrum och duschar får ni tillgång till 15-20 minuter före lektionstiden. Kom ihåg att det är viktigt att kursdeltagarna går på toa före lektionen. Alla kursdeltagare ska även duscha hela kroppen och håret med tvål och schampo före lektionen. Detta görs innan badkläderna tagits på och är viktigt för vattenkvalitén. Inga underkläder får bäras i vattnet, endast badkläder är tillåtet i bassänger, dvs: baddräkt, badbyxa, badshorts, bikini eller burkini (ej bomull). 

Jag hämtar upp eleven vid dörren mellan duscharna och simhallen. Här möts vi igen vid lektionens slut för upphämtning. Det är viktigt att ni väntar innanför dörrarna och inte går in i simhallen förren simlärare hämtar. Det är heller inte tillåtet att släppa in kursdeltagare själva i simhallen före simlärare har hämtat vid dörren. Var gärna i god tid tillbaka för upphämtningen. Ni får följa med in i simhallen vid första och sista lektion varje termin.

Regler på badet

  • Alla kursdeltagare ska gå på toa och duscha hela kroppen och håret med tvål och schampo före lektionen. 

  • Inga underkläder får bäras i vattnet, endast badkläder är tillåtet i bassänger, dvs: baddräkt, badbyxa, badshorts, bikini eller burkini (ej bomull). 

  • Tänk på att mat/godis/snacks inte får ätas i omklädningsrum eller simhall.

  • Under lektionstiden kan den som lämnar/hämtar en kursdeltagare inte lämna anläggningen.​​

bottom of page